Yoga Workshops

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
Fullmoon Flow Yoga on the roof με θέα την Ακρόπολη
Διδασκαλία: Ελευθερία Φουρναράκου

Ήξερες ότι υπάρχουν και χαιρετισμοί στο φεγγάρι εκτός από από τους χαιρετισμούς στον ήλιο;
Ο χαιρετισμός στο φεγγάρι γνωστός στα σανσκριτικά ως chandra namaskar είναι μια σειρά από θέσεις που εκτελούνται συγκεκριμένα για να δημιουργήσουν μια ροή ψύξης. Σε αντίθεση με τους χαιρετισμούς στον ήλιο, οι οποίοι ανεβάζουν τη θερμοκρασία και τονώνουν, οι χαιρετισμοί στη σελήνη είναι για ψύξη και χαλάρωση. Χρησιμοποιούνται για να ηρεμήσουν το νου και να τραβήξουν την επίγνωση προς τα μέσα.
Έτσι ξεκινώντας με τους χαιρετισμούς, θα αφήσουμε το σούρουπο το φως του ήλιου και θα υποδεχτούμε το φως του φεγγαριού.
Αναπνοές, μία ευγενική ροή, ένας διαλογισμός που εστιάζει στην αίσθηση της γεύσης θα βοηθήσουν να γειώσουμε και να ισορροπήσουμε τα συναισθήματά μας, τα οποία η πανσέληνος επηρεάζει και γίνονται πιο έντονα... 

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019
The Art of Strength & Flexibility workshop
Διδασκαλία: Σάββας Γιάντσης

Στη γιόγκα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ευλυγισία σου για να μεγαλώσεις τη δύναμή σου και τη δύναμή σου για να δουλέψεις την ευλυγισία σου... 

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019
Ashtanga Yoga Introduction workshop
Διδασκαλία: Γιάννης Πριντζόπουλος

"Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν από είκοσι χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα!"
Καλύπτοντας τα θεμέλια και τις βασικές αρχές της Ashtanga Vinyasa Yoga με αυτό το workshop.
Σε αυτό το σεμινάριο θα μιλήσουμε για τις βασικές αρχές της Ashtanga Vinyasa Yoga. Θα αναλύσουμε κύρια μέρη όπως Surya Namaskara A & B (χαιρετισμούς στον ήλιο), Standing Sequence (όρθιες στάσεις), Primary Series (πρώτη σειρά), Finishing Sequence (σειρά κλεισίματος) και θα προσεγγίσουμε με λεπτομέρεια την εφαρμογή του Tristhana στην πρακτική μας (Vinyasa, Bandhas, Dristi, Ujjayi Pranayama). Θα ακολουθήσει καθοδηγούμενη πρακτική της πρώτης σειράς (Led Primary). Κατάλληλο για αρχάριους και για όλους όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία αυτής της πρακτικής!

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 
Iyengar yoga workshop
Διδασκαλία: Μαρία Χρυσοχεράκη

Στηρίξεις στα χέρια: Η τέχνη της απογείωσης (και της προσγείωσης)
Αν αποφεύγετε τις στηρίξεις στα χέρια να σας θυμίσω ότι ενισχύουν τον κορμό, διατηρούν τα κόκαλα δυνατά και οξύνουν τη νοητική πειθαρχία. Αν δεν σας έπεισα και ακόμη σκέφτεστε γιατί να θέλετε να στηριχτείτε στα χέρια σας, αν ακόμα αναρωτιέστε ποια θα είναι τα οφέλη, τότε πρέπει να δεχτείτε την πρόσκληση, να τις προσπαθήσετε και να δείτε πώς μπορούν να γίνουν λίγο πιο εύκολες. 

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019
All About Backbends yoga workshop
Διδασκαλία: Γιάννης Καραγέωργος

Η σπονδυλική στήλη είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο που να συνδυάζει την δύναμη και την ευελιξία. Οι ισχυροί μύες και τα οστά της σπονδυλικής στήλης στηρίζουν και κινούν τον κορμό προς κάθε κατεύθυνση και προστατεύουν τα ευαίσθητα νεύρα. Μέσω του All About Backbends θα εμβαθύνουμε σε αυτή τη θαυμάσια ισορροπία δύναμης και ευελιξίας αυξάνοντας την κινητικότητα ενισχύοντας παράλληλα τους μυς στήριξης γύρω από τον σπονδυλική στήλη. 

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018
Yoga στην ταράτσα με θέα την Ακρόπολη
Διδασκαλία: Κωνσταντίνος Σιώζιος

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με μία πρακτική vinyasa flow στην ταράτσα του Moksha Yoga Center Monastiraki με θέα την Ακρόπολη!
Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε αποσυνδεθεί τελείως από το σώμα μας. Στην πραγματικότητα όμως σώμα και μυαλό είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα. Όποια σκέψη υπάρχει στο μυαλό βρίσκει έκφραση στο σώμα και ό, τι βιώνει το σώμα, προκαλεί αλλαγές στο μυαλό. Οι πρακτικές της γιόγκα μας βοηθούν να βρούμε ξανά αυτή την σύνδεση. Η λέξη γιόγκα σημαίνει σύνδεση - ένωση. Ένωση σώματος, νου και πνεύματος. Δε χρειάζεται να είναι κανείς ευλύγιστος, γυμνασμένος, δυνατός ή νέος για να κάνει γιόγκα. Ένα μάθημα περιλαμβάνει συνήθως ασκήσεις αναπνοής, ζέσταμα, asanas (πόζες ή στάσεις) και τελειώνει με βαθιά χαλάρωση. Εκτός από υγεία, ευλυγισία, ενέργεια και αντοχή, η γιόγκα μας βοηθάει να αποκτήσουμε συγκέντρωση, ηρεμία και ισορροπία.


Σάββατο, 19 Μαΐου 2018
Arm balancing & core strength workshop
Διδασκαλία: Σάββας Γιάντσης.

Στην πρακτική αυτή θα δυναμώσουμε το κέντρο μας, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε στηρίξεις στα χέρια.

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018
Ashtanga Yoga Introduction workshop 
Διδασκαλία: Γιάννης Πριντζόπουλος

Σε αυτό το workshop θα μιλήσουμε για τις βασικές αρχές της Ashtanga Vinyasa Yoga και θα αναλύσουμε βασικά μέρη όπως Surya Namaskara A & B (χαιρετισμούς στον ήλιο), Standing Sequence (όρθιες στάσεις), Primary Series (πρώτη σειρά) και Finishing Sequence (σειρά κλεισίματος). 

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Hatha yoga -Bien Tempéré- Μέθοδος Εύα Ρουσπώλ
Διδασκαλία: Νίκη Γεωργοπούλου

Η βάση του συστήματος είναι η μη βία - σωματική και ψυχολογική.
Κάνουμε αυτό που μπορούμε την δεδομένη στιγμή!
-Επενδύουμε στην συνειδητή αναπνοή με σεβασμό στην ανατομία του κάθε μαθητή και τις συνθήκες της ημέρας.
-Ρυθμιζόμαστε σύμφωνα με την φυσιολογία μας.
-Δεν υπάρχει επανάληψη για να μπορέσουμε να δώσουμε όλη την προσοχή μας σ´αυτό που γίνεται ώστε να παράγουμε και να μην ξοδεύουμε ενέργεια.Οι στάσεις προέρχονται από την αρχαϊκή Ινδική παραδοσιακή yoga, αλλά είναι προσαρμοσμένες στη σύγχρονη ζωή.

 

Μεταμορφώσου!

Moksha Yoga Center Monastiraki

Μιλτιάδου 14-16 (5ος όροφος), 10671, Αθήνα

(+30) 693-668-8106

mokshayogacentermonastiraki@gmail.cοm

© 2019 Moksha Yoga Center Monastiraki - Studio Yoga
Transform yourself!
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε