Δραστηριότητες

The Jar Challenge: Zero Waste & Low Tox Life Workshop 

Ένα workshop από τους POST URBAN
( www.posturban.eu ) που μέσα από κουίζ, παιχνίδια και προκλήσεις θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να μειώσουμε και γιατί όχι να εξαλείψουμε εντελώς τα απορρίμματα μας. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε πως οι συνήθειές μας βλάπτουν εμάς και το περιβάλλον μας.

Να αναλογιστούμε πώς μπορούμε να οργανώσουμε την καθημερινότητά μας, ώστε να μη ζούμε περιτριγυρισμένοι από πλαστικά και χημικά

Πως μπορούμε να παράγουμε λιγότερα απορρίμματα, να προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, την βιοποικιλότητα και τον πλανήτη μας.

Να συζητήσουμε πώς μπορεί να επιτευχθεί μια ζωή χωρίς απορρίμματα και τοξικές ουσίες και να θέσουμε προσωπικούς στόχους για να αλλάξουμε τις συνήθειές μας.

--------------------------

Θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε, μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό μας, με ένα σύντομο κουίζ πολλαπλής επιλογής, παρουσιάζοντας ένας-ένας από μία ερώτηση.
Η διαδικασία θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε:

Ποιο είναι το νόημα του zero waste

Τι είναι στην πραγματικότητα τα απορρίμματά μας

Με ποιο τρόπο επηρεάζουν τη θαλάσσια ζωή και το περιβάλλον

Πώς μπορώ να μειώσω τα απορρίμματά μου. Στη συνέχεια εμφανίζονται 8 βαζάκια, όπου το κάθε ένα αντιστοιχεί σε ένα δωμάτιο του σπιτιού μας ή μία δραστηριότητα (π.χ. εργασία) και περιέχει χαρτάκια με zero west και low tox δράσεις. Μέσα από συζήτηση θα συνειδητοποιήσουμε το δικό μας αποτύπωμα και θα εξερευνήσουμε τρόπους στην καθημερινότητά μας για να το μειώσουμε. Στο τέλος του workshop, ο καθένας θα έχει μαζέψει αρκετές δράσεις που επέλεξε στο βαζάκι του και θα το σφραγίσει με την πρόθεση να τα υλοποιήσει. 

Το workshop καθοδήγησε η Αλεξάνδρα Τσάτσου

*Η είσοδος δωρεάν
από τους POST URBAN και το Moksha Yoga Center Monastiraki ως μια μικρή προσφορά αγάπης στο περιβάλλον μας.

--------------------------
~Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη~
στείλε μήνυμα στη σελίδα μας ή κάλεσε στο 6936688106
--------------------------
Η Αλεξάνδρα είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός με μεταπτυχιακό στην Αστική Διαχείριση & Ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ, όπου εργάστηκε ως ακαδημαϊκό προσωπικό στον Αστικό Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Κλιματική Αλλαγή. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει το διδακτορικό της. στις Λύσεις που βασίζονται στη φύση. για Κυκλικά Συστήματα Υδάτων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει 10ετή εμπειρία ως εμπειρογνώμονας αστικής βιωσιμότητας και συντονιστής έργων στην Ευρώπη, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Είναι ειδικευμένη στον Στρατηγικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος, την Ανάλυση Πολιτικών και τις Λύσεις με βάση τη Φύση.

2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση

Με αφορμή τη 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΥΤΕΥΣΗ
στις 6 Νοεμβρίου 2021, ανταποκριθήκαμε  στο κάλεσμα της we4all να κάνουμε πραγματικότητα την μεγαλύτερη εθελοντική φύτευση που έγινε ποτέ και συμβάλλαμε φυτεύοντας στην ταράτσα.

~Η γη είναι το σπίτι μας~

 Μεταμορφώσου!

Moksha Yoga Center Monastiraki

Μιλτιάδου 14-16 (5ος όροφος), 10671, Αθήνα

(+30) 693-668-8106

mokshayogacentermonastiraki@gmail.cοm

© 2019 Moksha Yoga Center Monastiraki
Studio Yoga
Transform yourself!
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε